Doula – Geboortepartner Leuven

nazicht na geboorte

Partner in geboorte

Als geboortefotograaf wil ik jullie verhaal vastleggen, als geboortepartner of doula wil ik jullie begeleiden in het verhaal. Samen met je medische team, ondersteun ik jullie tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Je bent zwanger en wil

 • De keuzes maken die bij jou passen
 • Emotionele ondersteuning tijdens je zwangerschap en bevalling
 • Met vertrouwen naar je bevalling toe leven
 • Een grotere kans op een positieve bevalervaring

Kennismaken?

Een zwangerschap is een persoonlijke en unieke ervaring. Vertrouwen in de mensen die je omkaderen is dan ook van onschatbare waarde. Om die reden vind ik het belangrijk om eerst kennis te maken. Nadien kan je kiezen om met mij deze spannende reis verder af te leggen. Voorlopig vinden deze gesprekken via een digitaal kanaal plaats.

Samen bekijken we hoe je je voelt en naar de bevalling uitkijkt. We bekijken wat ik voor jou (en je partner) kan betekenen. Vooreerst kan ik jullie begeleiden tijdens je zwangerschap, de bevalling en nadien. Daarenboven is het jouw/jullie zwangerschap, jouw/jullie kindje. Ik help je vol vertrouwen keuzes te maken en uit te kijken. Natuurlijk, het belangrijkste is jouw welbevinden en gezondheid en die van je/jullie kindje.

Hoe?

 • Vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek
 • Eén of meerdere prenatale sessies
 • Begeleiding bij zwangerschapskeuzes
 • Ondersteuning bij opstellen geboortevoorkeuren
 • Aanleren ontspanningstechnieken
 • Partner handvaten geven als begeleider
 • Emotionele en fysieke ondersteuning bij bevalling
 • Mogelijkheid tot fotoreportage
 • Na bevalling samen terugblikken

Bolle buik, als doula maken we dan al kennis.

Doula?

Komt uit het Grieks δούλα (doúla, “dienstmeid”), van het oud-Grieks δούλη (doúlē, “vrouwelijke slaaf”).

Een ondersteunende persoon, meestal vrouwelijk, zonder medische training, die emotionele en praktische steun verleent aan een zwangere vrouw of koppel voor, tijdens of na de bevalling.

Veelgestelde vragen

Hey, ik ben Inneke en ik wil jou zo graag helpen om van jouw bevalling een prachtervaring te maken!

Mama van vier jonge meiden, fotograaf en verteller. Vier keer bevallen waarvan drie keer thuis met de vroedvrouwen van Bolle Buik . Telkens krijg ik de tranen in mijn ogen wanneer ik naar de foto’s kijk die fotograaf Jos Verhoogen trok tijdens mijn vierde bevalling.  Wat. Een. Moment!

portret tijdens arbeid