Tips voor kinderfoto’s: op gelijke hoogte

Als mama wil ik graag op pauze drukken, bewust de momenten met jonge kinderen koesteren, ze zijn zo snel voorbij.  Het zijn natuurlijk ook wel drukke jaren, en ze groeien snel.  Ik denk dat dat ook een belangrijke reden is geweest voor mij om die camera te begrijpen en vooral regelmatig vast te nemen.  Ik deel met veel plezier enkele tips om je kinderfoto’s net dat tikje beter te maken.  Vandaag tip 1: neem een foto op kinderhoogte!

Kinderfoto portret merel
Kinderfoto Merel gips

Wanneer je niet vanuit je grote mensenperspectief maar vanuit een kinderperspectief een foto neemt, zal je merken dat je kinderen vanzelf een pak beter op de foto staan, je toestel op hun ooghoogte.  Het contact dat je hebt is meteen veel vriendelijker en directer.  Ja, gewoon blijven staan is gemakkelijker, dat weet ik, maar je moet er soms wat voorover hebben zeker?  Als je dan nog op de juiste manier hun aandacht trekt zonder ze in een pose te dwingen, zullen hun kinderogen vanuit je fotoarchief je blijven aankijken, op gelijke hoogte en je kinderen zoals ze zijn.

Ontvang nu een gratis e-book met tips over kinderfotografie!

Mensen die mij al bezig zagen, zien dat ik vaak op mijn knieën ga zitten, of tenminste mij buk zodat ik niet top down foto’s maak.  Ja, soms moet je gaan liggen, maar Roosje had jullie nooit zo indringend aangekeken als ik gewoon was blijven recht staan.  Ik gebruik als fotograaf meer mijn eigen bewegingen en houdingen dan duur materiaal. Op je buik gaan liggen kost je uiteindelijk maximaal wat extra was.

Babyfoto Roosje op de buik

Het belangrijkste natuurlijk bij fotografieregels is dat ze af en toe doorbroken moeten worden, op het juiste moment kan het fantastisch zijn dat je in vogelperspectief een foto maakt! Overdrijf dan zeker ook eens, dat maakt je fotocollectie enkel maar boeiender!

Kinderfoto Amber wordt 5

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *