Ik haat het om op de foto te staan

Als fotograaf hoor ik die zin regelmatig.  Wel, ik haat die zin.  Echt. Als iemand jou op de foto wil is dat zeggen: “ik zie u graag”.  Als iemand jou op de foto wil is dat zeggen: “ik wil jou als deel van deze herinnering”.  Als iemand jou op de foto wil, zegt dat heel veel maar niet: “ik vind je zo vervelend dat ik je een oncomfortabel gevoel wil geven”.

Met tranen in zijn ogen vertelt hij wie er op de foto staat, de herinnering die hij eraan heeft.  Maar zelf wil hij niet op de foto.

Als we dat ene familiegerecht eten, wordt plechtig de foto van overgrootmoeder erbij gehaald.  Maar zelf wil hij niet op de foto.

Als fotograaf wil ik graag zeggen: Alstublieft, vlucht niet weg van de foto, laat mensen liefde tonen, toon die liefde ook aan jezelf, 1 shot per keer!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *